Na sjevernim obroncima Zagrebačke gore, 40-ak km od Zagreba, smještena u jugoistočnom dijelu Hrvatskog zagorja, nalazi se Marija Bistrica i Bluesun hotel Kaj.
Hotel Kaj je prvi put otvoren 1980. godine. Tadašnji vlasnici su bili zagorski zadrugari i nazvali su ga Kaj. Kada je Zagrebačka nadbiskupija kupila hotel 2003. godine, hotel Kaj je preimenovan u hotel Salve Regina. Godine 2008. poduzeće Salve Regina d.o.o. kupuje obitelj Andabak te ga nakon opširnog preuređenja i nadogradnje otvara u ljeto 2009. godine. Od tada hotel ponovo otvara svoja vrata pod prvotnim imenom hotel Kaj, te posluje kao dio hrvatskog hotelskog lanca Bluesun hotels & resorts kao prvi Bluesunov hotel u kontinentalnoj Hrvatskoj.
Smješten u samom srcu Marije Bistrice, u neposrednoj blizini središnjeg trga, Bluesun hotel Kaj nudi jedinstveni doživljaj tog zagorskog mjesta. Prozori njegovih soba gledaju na živopisne krajolike središnje Hrvatske popunjene vinovom lozom te gustim šumama jasena i hrasta.
Hotel Kaj, uz smještaj, kongresnu ponudu i wellness & spa, nudi vrhunski gastro program baziran na inovativnoj interpretaciji tradicionalne kuhinje, a čiju realizaciju sa svojim timom predvodi Executive chef Tomislav Kožić školovan pri Ritz Escoffier Ecole kulinarskoj akademiji u Parizu.